

این استاندارد با هدف ایجاد یک سیستم مدیریت ایمنی غذا برای سازمانهایی که در زنجیره صنایع غذایی مشغول به فعالیت هستند و تمایل به آن دارند که برای مشتریان خود توانمندی کنترل مخاطرات مربوط به ایمنی غذا را اثبات نمایند، تهیه شده است.


این استاندارد در سپتامبر 2005 توسط کمیته فنی مربوطه در سازمان ایزو به نام ISO/TC34 منتشر شد. استاندارد بین المللی ISO22000 با بکارگیری اصول HACCP و ترکیب موثر آن با برنامه های پیش نیازی (PRPs) و همچنین با بکارگیری ساختار استاندارد ISO9001، ضمن کنترل و کاهش تمام عوامل خطرزای شناسایی شده به محدوده قابل قبول، تضمین مناسبی برای مصرف کننده نهایی مواد غذایی و یا مراحل بعدی از زنجیره تامین باشد.
این استاندارد چارچوبی برای مدیریت ایمنی غذا برای کلیه سازمانهایی که در زنجیره تامین غذا فعالیت دارند، میباشد. این سازمانها به دو صورت تاثیر گذاری مستقیم مانند کشاورزان، تولید کنندگان خوراک دام و مواد ترکیبی، فروشگاهها و خرده فروشهای موادغذایی، خدمت تهیه غذا (کیترینگ)، خدمات حمل و نقل، انبارش، توزیع و … و همچنین تاثیر گذاری غیرمستقیم مانند تامین کنندگان ماشین آلات و تجهیزات، تهیه کنندگان مواد بسته بندی و … تعریف میشود.
بعضی از مزایای مهم بکارگیری این استاندارد را میتوان در موارد ذیل نام برد:
- ایجاد ارتباط متقابل و اثربخش مابین کلیه عوامل درگیر در زنجیره تامین غذا
- مدیریت سیستماتیک در کنترل مخاطرات کلیه فعالیتهای اصلی و پشتیبان تهیه غذا و یا خدمات مربوط با مکانیزمی همچون برنامه های پیش نیاز (Pre Requisite Programs)
- افزایش سطح کیفیت و ایمنی محصولات غذایی و خدمات مربوطه
- سازگاری با استانداردهایی همچون ISO9001 و HACCP


ISO27001سیستم مدیریت امنیت اطلاعات
در این استاندارد از اطلاعات به عنوان پایه دانش و از دانش به عنوان پایه سرمایه یاد شده است. لذا به منظور حفظ این اطلاعات، ساختار و سیستمی متناسب با شرایط کاربران ارائه شده است. این استاندارد برای کلیه سازمانهایی که دارای پراکندگی از لحاظ جغرافیایی و یا ساختار سازمانی هستند که امکان تمرکز اطلاعات در یک نقطه برایشان میسر نمیباشد و از طرفی نیز مجبور به گسترش اطلاعات هستند و حفظ اطلاعات برایشان مهم است، بکار گرفته میشود.
برخی از مزایای اصلی به کارگیری این سری استانداردها را میتوان در موارد ذیل مطرح نمود:
- ایجاد ضریب امنیت بالا برای حفاظت اطلاعات و دانش سازمان
- ایجاد ساختار پیشگیرانه در جلوگیری از خطرات و سو استفاده های احتمالی از اطلاعات سازمان
- کمک به ساختار مدیریت دانش در دانش های آشکار و نهفته سازمان
- کنترل و طبقه بندی اطلاعات و داده های سازمان






ISO10668استاندارد ارزیابی نام تجاری در آزمایشگاه


این استاندارد بین المللی تعیین کننده الزاماتی پیرامون رویهها و روشهای اندازه گیری ارزش مادی برند بوده و چارچوبی برای ارزشگذاری برند مشخص مینماید. این موارد اهداف، مبناهای ارزشگذاری، رویکردهای و روشهای ارزشگذاری و یافتن دادهها و فرضیات کیفی را در بر میگیرد. همچنین روشهای گزارشدهی درباره نتایج ارزشگذاری را عنوان میکند.


ارزشگذاری برند بسته به موقعیت سازمان میتواند براي اهداف زیر استفاده شود:
- تامین منابع مالی و جذب شریک تجاري
- ارزش گذاري سهام و ورود به بازار بورس
- اخذ وام و تسهیلات بانکی
- برنامه ریزي استراتژیک و مدیریت برند
- درج در گزارشات مالی و حسابداري
- پرداخت خسارتها و دیون
- استفاده در دعاوي حقوقی و قضایی
ISO/IEC17025تایید صلاحیت آزمایشگاههای آزمون و کالیبراسیون


هدف آزمایشگاههایی که به منظور پیاده سازی یک سیستم مدیریت کیفیت از استاندارد ISO/IEC17025 استفاده مینمایند، این است تا توانایی خود را در تولید نتایج معتبر اثبات نموده و اثربخشی سیستم مدیریتی خود را به صورت مداوم بهبود بخشند.
استاندارد ISO/IEC17025 دارای دو بخش اصلی ذیل میباشد:
- الزامات مدیریتی شامل سیستم مدیریت آزمایشگاه
- و الزامات فنی شامل صلاحیت کارکنان، روشهای آزمون و تجهیزات آزمون یا کالیبراسیون


مزایای اخذ این استاندارد عبارتست از:
- ارتقا سطح آزمایشگاههای عضو و کسب اعتبار بینالمللی
- افزایش اطمینان از صحت نتایج ارایه شده توسط آزمایشگاهها
- کسب اطمینان از کالیبره شدن مستمر تجهیزات آزمایشگاهها
- تسهیل همکاری میان آزمایشگاهها و سایر سازمانها
- استاندارد کردن روشهای اجرایی و مدیریتی آزمایشگاهها
- ارتقاء سطح مشتری مداری آزمایشگاهها
- امکان پذیرش آزمایشگاهها به عنوان آزمایشگاه مرجع از طرف موسسه استاندارد
- امکان ارایه خدمات در سطح بین المللی
- انطباق استانداردهای ISO9001 و ISO14001 با این استاندارد


برخی از مشکلات اجرای این استاندارد برای آزمایشگاههای عبارتست از:
- آزمایشگاه ها بایستی برای کالیبراسیون جدیدترین نسخه نرم افزار کالیبراسیون را روی کامپیوتر برای تحلیل نتایج آزمایش نصب نمایید، اما بخاطر برخی از تحریم ها این امکان وجود ندارد.
- آزمایشگاهها بایستی بطور تناوب تجهیزات خود را با مواد مرجع تایید شده یا (Certificate Reference Materials) کالیبره نمایند. اکثر این مواد در اختیار شرکتهای آمریکایی می باشد که براحتی در اختیار ایران قرار نمیگیرد.


هدف این استاندارد مشخص کردن معیارهای عمومی سازمانهای بازرسی کننده بیطرف، قطع نظر از بخش مورد بازرسی میباشد. این استاندارد همچنین معیارهای استقلال را نیز مشخص مینماید. در اين استاندارد عناصر سيستم كيفيت نيز تشریح شده به نحوي كه به توان آنها را در ارتباط با عناصر مرتبط با ISO9001:2008 نيز بكار برد.
برای سازمانهاي بازرسي كننده بسیار ضروری که صلاحیت خود را به روشی هماهنگ و یکپارچه به اثبات برساند، بدین سبب انطباق با استاندارد ISO/IEC17020 این مهم را فراهم میسازد.
يكي از اهداف اين استاندارد اين است كه مرجع تاييد صلاحيت را قادر ميسازد تا كاربرد استاندارد ISO/IEC17020 را براي ارزيابي سازمانهاي بازرسي كننده، هماهنگ ساخته و گامي مهم در جهت نيل به شناسايي متقابل مراجع تاييد صلاحيت نيز برداشته شود. اين استاندارد براي سازمانهاي بازرسي كننده و نيز براي طرفهايي كه بر اساس گزارشها/گواهينامههاي بازرسي تصميماتي اتخاذ ميكنند كاربرد دارد.


اين استاندارد ميتواند اساس و مبناي توافق نامه هاي شناسايي متقابل بين مراجع تاييد صلاحيت كننده را فراهم سازد و براي كاربرد سازگار استاندارد ISO/IEC17020 ضروري شناخته ميشود.
این استاندارد برای استفاده سازمانهای بازرسی کننده و مراجع تایید صلاحیت و نیز سازمانهای مرتبط با شناسایی صلاحیت سازمانهای بازرسی کننده در نظر گرفته شده است. این مجموعه از معیارها میتواند هنگام به کارگیری در بخشهای خاص یا بازرسی در حین کار نیاز به تفسیر داشته باشد.

